Esküvői film típusok

Highlight? Klip? Esküvői film? Eseményrögzítés? – Nem csodálom, ha kicsit el vagytok veszve az esküvői filmes szakma kifejezései között. Megpróbálom Nektek egyszerűen összefoglalni, mi is a különbség ezek között.

Highlight – Más néven trailer. (dehát ez hülyeség, mi köze egy trélernek, egy utánfutónak egy esküvőhöz…!? :)) De van, ahol Sneak Peek (bepillantás) videónak hívják. Szóval ez egy kb 1 perces, zenés összeállítás az esküvő legszebb pillanataiból. Az esküvő hangulatát hűen tükrözi, filmszerűen megvágva, utómunkázva.

Klip – Van olyan videós, aki ezt a kategóriát nevezi highlightnak. Szóval érthető a fogalomzavar a pároknál, érdemes tájékozódni. A klip (esetemben) egy 5-8 perces esküvői videó a legjobb jelenetekből, filmszerűen megvágva, utómunkázva, zenei aláfestéssel és az eseményen készült hangfelvételekkel, például anyakönyvezető beszédéből részlet. 

Esküvői film – 15-30 perc hosszú összefoglaló az esküvőről, akár kreatív felvételekkel megspékelve. Zenei aláfestést és a helyszíneken rögzített hangfelvételeket tartalmaz. Utómunkázva.

Eseményrögzítés – Vagyis a teljes szertartás. Kikérő, egyházi és polgári szertartás, nyitótánc különböző kameraszögekből összevágva, helyszíni hangfelvételekkel, rövid zenés betétekkel. Az esküvő hosszától függően 1-2 órás is lehet az így elkészült film. Ezt csak a pár, vagyis Ti kapjátok meg, én nem teszem fel semmilyen oldalra.

Az NC film-nél új szolgáltatás:

  • Videóinterjú a násznéppel – A vacsora után egy félreeső helyen a násznép bátor tagjai elmondhatják, milyennek látnak Titeket és mi mindent kívánnak a következő évekre.
  • Közösségi oldal videó – Facebook, Instagram, TikTok, miegymás… Bár mi nem szeretjük ezeket a formátumokat, ha szeretnétek, a Highlight verzióból vágok olyat, ami ezeken a platformokon is nézhető.