Hogyan kérj árajánlatot esküvőre?

Kezdem a legfontosabbal. Ha azt kérdezitek meg egy videóstól, hogy „Szia. Mennyiért vállalsz esküvő videózást?”, akkor azon túl, hogy a videós lelke elkezd sírni és bevesz egy nyugtatót, a válasz is olyan lesz, amilyen. Az ingyentől az 1 millióig bármennyi lehet.

Na de szűkítsük kicsit a dolgot. Ingyen nyílván a kamerafóbiás legjobb barátnőmnek filmezem végig az esküvőjét, másnak nem. 🙂

Egy nem reprezentatív felmérés alapján az esküvői videó elkészítésének átlagos költsége ma Magyarországon 180.000 – 380.000 Ft között alakul. Minden szolgáltató más szempontok szerint árazza be magát. Van, aki rendelkezésre állási idő alapján, mások az elkészült anyagmennyiséghez igazítják az árakat. Ha nem előre összeállított csomagokból választotok (amik általában egyébként is csak tájékoztató jellegűek), akkor az alábbiakat érdemes leírni / elmondani, hogy minél pontosabb árat kapjatok felesleges emailezgetés, üzenetváltások és telefonok nélkül.

 

  • Mikorra tervezitek az esküvőt? – Ha az adott időpont foglalt a szolgáltatónak, nem is olvassa tovább, időt spóroltok neki.
  • Hol lesz az esküvő? – Ha az ország túlsó felén, üzemanyagköltséget is kell kalkulálnia a szolgáltatónak.
  • Highlight / Klip / Esküvői film / Eseményrögzítés? – Hogy mi a különbség ezek között, azt egy korábbi cikkben már összefoglaltam, de lényegében ez befolyásolja, hogy hány operatőr és hány kamera kell.
  • Szeretnétek-e drónt? – Manapság nem egyszerű a drónozás (ha minden szabályt betartva és engedélyt megkérve szeretne valaki drónozni), de nem lehetetlen. Ez azonban nálunk plusz költség.
  • Mikortól meddig szeretnétek, hogy jelen legyünk a nagy napotokon? – Gondolhatjátok, hogy nem ugyanannyi 10 órától kreatívot forgatni majd felvenni a Házasságkötőben a ceremóniát, mint reggel 6-tól, a készülődéstől végig kísérni Titeket az éjszakai menyecsketáncig.
  • Szeretnétek-e kreatív forgatást? Ha igen, az esküvő napján, vagy másik időpontban?
  • Van-e egyéb igényetek, egyedi ötletetek?

 

Amit még fontos tudnotok, az árajánlatkérés nem minősül foglalásnak. Ha sokáig gondolkodtok, és közben más lefoglalja az általatok írt időpontot, sorry.

A legtöbb szolgáltató hivatalos szerződést köt, amelynek aláírásával egyidőben foglalót is kell fizetnetek, amelyről számlát kaptok. Ez része a teljes összegnek, tehát az esküvő után ennyivel kevesebbet kell fizetnetek. Ha a szerződéskötés után, de az esemény előtt visszamondjátok a megrendelést, a foglaló nem jár vissza. Ha az esküvőn a technikai felszerelés a vendégek, a személyzet vagy bármilyen más személy által megrongálódik és javításra szorul, az anyagi vonzata Titeteket terhel.

De hogy valami jót is írjak a végére, árgarancia az NC film-nél is van. Vagyis ha most foglaltok jövőre, hiába lesz áremelés, a szerződésben rögzített áron dolgozik a stáb.

És ha már idáig eljutottál, akár itt is kérhetsz ajánlatot.

A 2023-as foglalásoknál a highlight videó automatikusan jár! 🙂 Méghozzá 72 órán belül.
Mikortól és meddig szeretnétek, hogy jelen legyünk az esküvőtök napján?